Молодь констатує: кандидатам в президенти «начхати» на студентів

5 лютого 2010р. об 11.00 у Всеукраїнському прес-центрі "Укрінформ" було презентовано Громадянську кампанію «За освічену Україну: вступ без хабаря!». Ініціювання кампанії стало результатом ігнорування В.Януковичем і Ю.Тимошенко звернення до них молоді щодо подальшої долі зовнішнього тестування (ЗНО).

За словами учасників брифінгу, незалежно від результатів виборів, постає загроза знищення зовнішнього незалежного оцінювання — однієї з найкращих реформ системи освіти останніх років, яка має підтримку близько 80% населення. Натомість, можливе повернення до дискредитованої системи іспитів.

Оскільки жоден з кандидатів в президенти, до якого звернулися учасники кампанії, не дав відповідь на питання чи буде система зовнішнього тестування остаточно закріплена на законодавчому рівні, ініціатори заходу забили на сполох і виступили із закликом до суспільства захистити ЗНО.

Наступним кроком учасників ініціативи стане проведення масштабної інформаційної кампанії серед населення України щодо необхідності подальшого впровадження ЗНО та тиск на органи влади з метою остаточного закріплення зовнішнього тестування на законодавчому рівні.

Співкоординатори Громадянської кампанії «За освічену Україну: вступ без хабаря!» також виступили із закликом до абітурієнтів, вчителів шкіл, батьківських комітетів не залишатись осторонь та залучатися до діяльності цієї громадської ініціативи.

Учасники брифінгу повідомили, що підтримку дій Кампанії вже висловили Асоціація керівників шкіл України та лідери шкільного самоврядування.

Про свої наступні кроки лідери Громадянської кампанії «За освічену Україну: вступ без хабаря!» повідомлятимуть громадськість через ЗМІ.

Учасниками та співкоординаторами Громадянської кампанії вже стали:
ВМГО «Дебатна Академія» (Меметова А.);
ВГО «Молодий Народний Рух» (Воронов С., Митрофанський С.);
ВМГО «Студентська республіка» (Вікнянський П.);
ВМГО «Українська асоціація студентського самоврядування»;
ВМГО «Українська Студентська Спілка» (Куценко С.);
ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив» (Каменєв М.);
Всеукраїнська студентська рада при Кабінеті Міністрів України (Муратов Є.);
Всеукраїнська студентська рада при Міністерстві освіти і науки України (Якуніна Н.).

E-mail для контакту: [email protected]
Тел.: 067 404 26 46 (Михайло Каменєв);
067 44 66 0 77 (Станіслав Куценко)

www.studrespublika.com