У Києві відбувся арт-пленер «Шевченко. Молодий погляд»

29 May, 2013, КиевВавилон

25 травня у Києві відбувся арт-пленер «Шевченко. Молодий погляд», організований Благодійним фондом «Велика родина» у партнерстві із Київською міською державною адміністрацією. Культурна акція пройшла у рамках святкування Дня Києва.

Понад 350 художників-початківців віком від 10 до 17 років зійшлися у Парку ім. Шевченка, щоб з натури малювати пам’ятник Великому Кобзарю роботи М. Манізера та Червоний корпус Київського національного університету як об’єкт, пов'язаний з ім’ям  Тараса Шевченка. Арт-пленер — модерна культурна практика доручення молодого покоління до неповторного шевченкового світу.

На початку пленеру до дітей зі словами вітання звернулися заступник голови КМДА Віктор Корж, Голова наглядової ради Фонду «Велика родина» Віра Ульянченко, заступник глави Національної спілки художників України Петро Зікунов.

На арт-пленер завітали Президент України Віктор Ющенко (2005-2010 рр.), відомі художники Андрій Будник, Іван Пилипенко, викладачі київських художніх шкіл та студій.

На пам'ять про участь в арт-пленері кожний учасник отримав у подарунок факсимільний альбом  малюнків Т. Г. Шевченка,  де містяться ескізи, етюди, зарисовки і начерки, виконані в 1841–1843 рр.  під час першої подорожі Кобзаря в Україну.

Кращі роботи молодих художників експонуватимуться на спеціальній виставці, присвяченої 200-річчю з дня народження Великого Кобзаря, в Українському домі.