Чорнобиль та його наслідки: час знати та відповідально діяти

2011 р. оголошений Міжнародним роком Чорнобиля. Чорнобильська проблематика продовжує бути в центрі уваги світової громадськості. 25 років після катастрофи породжують нові й нові запитання. Відповіді ж на них вже час знати й українцям. І діяти відповідально - щодо свого життя та долі майбутніх поколінь. Тому запрошуємо Вас взяти активну участь у підготовці та проведенні прес-клубу , що й повинен покласти початок продуктивному діалогу громадськості України та медіа з ядерним комплексом, дати відповіді на нагальні питання, пов’язані з Чорнобилем та його наслідками.

Прес-клуб буде проведено в сучасному медійному форматі: кореспондентами будуть також і учасники соціальних мереж. Відео та прес-матеріали заходу будуть розміщені на найбільших медіа – і не тільки України. Через пряму трансляцію перебіг подій зможуть побачити тисячі небайдужих наших громадян по всій країні та за рубежем. Тема прес-клубу:

"Чорнобиль та його наслідки: час знати та відповідально  діяти"

Ключові теми

• Що реально діється під «саркофагом»? Яка його подальша доля?
  • Чи відповідально діє влада України та фахівці-ядерники, щоб другий Чорнобиль не став реальністю вже завтра.
  • Яку роль відіграє сучасний ядерний комплекс у житті України.
  • Як вирізняється громадська думка українців щодо ядерної енергетики в загальносвітовому контексті.
  • Який вплив справила Чорнобильська трагедія на розвиток ядерної енергетики в світі та Україні.

Створюється громадський Оргкомітет прес-клубу. До нього на даний час увійшли Андрій Ротовський, президент Української PR-Ліги, ініціатор проекту та Сергій Барбашев, віце-президент Українського ядерного товариства. Медіа-партнер прес-клубу - Агенція комунікаційних технологій КОНТАКТ. Найближчим часом буде запрошено також керівників провідних екологічних спілок, фондів, інформаційних агенцій, ЗМІ.

Функція оргкомітету – провести прес-клуб на високому рівні аргументованості, щоб його результати були визнані як такі, що заслуговують довіри суспільства. А також, що дуже важливо, - залишити після прес-клубу системну та доступну аргументацію по темі для прийняття кожним власних зважених рішень, особливо в контексті можливої побудови нових енергоблоків на АЕС. Участь у прес-клубі вже попередньо підтвердили фахівці ядерного комплексу України, видатні вчені-ядерники, представники державних інституцій, причетних до цієї теми. Остаточний список учасників буде сформовано до кінця лютого. Засідання Оргкомітету плануємо провести 10 лютого. Сам прес-клуб планується провести в останніх числах лютого – початку березня.

На блог-площадці події (ще до події) кожен зможе задати актуальне запитання до представників ядерних інституцій України та отримати на них відповіді, в тому числі й альтернативні. Якщо у вас є запитання до представників ядерного комплексу України, ексклюзивні аргументовані матеріали, відео, свідчення, аналітика, тощо по темі прес-клубу, ми їх також розмістимо на блозі з посиланням на ваш ресурс. На всі Ваші запитання обов’язково дадуть відповіді кращі фахівці. Тематика прес-клубу буде сформована на основі тих питань, які надійдуть від вас до початку заходу.

До 8 лютого ми збираємо запитання до представників ядерного комплексу. Вимоги до запитань: не більше 2 речень. Якщо в запитанні є твердження, то воно повинне мати посилання на достовірне джерело. Усіх, хто може організаційно, медійно чи іншим способом сприяти проведенню цього заходу, запрошуємо до громадського Оргкомітету!

Свої пропозиції надсилайте на електронну пошту [email protected] тел.: 050 351 06 04, Андрій Ротовський

Зголошення для участі ЗМІ надсилайте на адресу [email protected] тел.: 067 407-59-13, Ігор Тихолаз