Визначено переможців у старшій віковій групі Всеукраїнського дитячого футбольного турніру «Шкіряний м’яч - Кубок Кока-Кола»

7 September, 2011, КиевРадник

5 вересня 2011 року у Львові на стадіоні СКА фінальними іграми завершився цьогорічний сезон Всеукраїнського дитячого футбольного турніру «Шкіряний м’яч – Кубок Кока-Кола» 2010/2011 рр. для футболістів старшої вікової групи (діти 1997 р.н.). 1 місце здобула збірна м. Івано-Франківськ.

Гра була запеклою і у фінал з рахунком 1/0 вийшла збірна м.Івано-Франківськ (тренер – Яцурак В.). 2 місце посіла ЗОШ №2 м. Ямпіль Вінницької обл.. За 3 місце боролись команда ліцею №17 з м.Хмельницький та збірна м. Суми. В результаті боротьби 3 місце посіла команда з м. Суми.

Окрім традиційних футбольних ігор серед учасників було проведено змагання з елементів техніки гри. Серед них: жонглювання (переможець - Буров Євген, гімназія №16 м. Ніжина – 307 разів), удари на дальність (переможець - Іванченко Роман, збірна м. Суми, – 49 метрів), удари на точність (переможець - Марчук Владислав, ліцей №17 м. Хмельницького).

Команди-переможці були нагороджені почесними гостями матчу, серед яких були: Президент Турніру, кращий футболіст Радянського Союзу 1966 року, Андрій Біба, Перший Віце-Президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко, Віце-Президент Асоціації аматорського футболу України Тарас Клим, Директор департаменту ЄВРО 2012 Львівської міської Ради Олег Засадний, начальник Львівського обласного управління з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти України, Президент обласного клубу «Шкіряний м’яч» Ярослав Гавриш та заступник голови Львівської обласної Федерації футболу Степан Палайда.

Довідка:

Всеукраїнський дитячий турнір з футболу на призи клубу «Шкіряний м’яч» розпочав свою історію у далекому 1965 році. За роки існування мільйони юних футболістів стали активними учасниками цих змагань, свою спортивну кар’єру саме з цього турніру почало багато відомих українських футболістів, таких як Андрій Шевченко, Сергій Ребров.

У сезоні 2010 - 2011 років близько 80% українських шкіл взяли участь у турнірі – це 40 000 команд або 500 000 дітей 11-14 років.

Мета Турніру - зміцнення здоров’я дітей та підлітків, залучення їх до регулярних занять спортом, організація фізкультурно-оздоровчої і виховної роботи в загальноосвітніх школах, виявлення здібних футболістів, популяризація та розвиток футболу. З 2010 року партнером змагань став світовий бренд «Кока-Кола».

Компанія «Кока-Кола» - світовий лідер з виробництва популярних напоїв.

Вже понад століття Компанія випускає найрізноманітніші напої, що стали частиною щоденного раціону мільйонів людей у всьому світі. Понад 500 торгових марок Компанії продаються у 206 країнах світу. Одним із напрямків громадської роботи в Україні компанія «Кока-Кола» вважає підтримку громадських заходів, спрямованих на пропаганду активного способу життя та ідей олімпізму. З 2010 року Компанія «Кока-Кола» в Україні стала партнером Турніру, відтепер він має офіційну назву «Шкіряний м’яч – Кубок Кока-Кола».