«Київстар» посилив оптичні мережі та збільшив їх пропускну здатність у 10 разів

29 July, 2013, КиевКиевстар

«Київстар» збільшив ємність оптичних мереж між найбільшими містами України. Введені канали з рекордною пропускною здатністю 100 Гбіт/с дозволяють збільшити ємність у 10 разів.

Оновлені канали введені на магістральній мережі DWDM «Київстар» між найбільшими містами України — Київ, Дніпропетровськ, Одеса, Харків, Львів. Вони організовані на базі існуючої DWDM мережі. Перехід до каналів зі швидкістю 100 Гбіт/с дозволяє збільшити потенційну пропускну здатність мережі в 10 разів і забезпечити зростаючу потребу абонентів оператора в різних послугах і сервісах.

Це рекордні показники для України: стандартна швидкість каналу DWDM на локальному ринку — 10 Гбіт/с. Загальна довжина оновлених мереж «Київстар» близько 5500 км. Канали введені на трасах Київ-Харків, Київ-Львів, Харків-Львів, Харків-Дніпропетровськ, Дніпропетровськ-Одеса, Одеса-Львів, Київ-Вінниця та по Києву. Технологія реалізована на базі обладнання Cisco ONS 1545 і підтримує спільну передачу даних на різних швидкостях в одному лінійному тракті (2,5/10/40/100G).

«Для України впровадження мереж з ємністю, що перевищує стандартний показник в 10 разів, — справжній прорив, — коментує Олександр Дорофій, заступник технічного директора «Київстар». — Ми і надалі продовжимо планомірний розвиток транспортних мереж, а також збільшення їх ємності для забезпечення високої якості передачі даних. Наступним кроком буде перехід до каналів 400 Гбіт/с, для чого буде організована серйозна реконструкція мережі. Перші підготовчі кроки в цьому напрямку ми зробимо вже наступного року».

Дізнавайтеся новини першими на офіційній твіт-сторінці «Київстар»

Довідка про об’єднаний «Київстар», бізнес-одиницю «Україна» VimpelCom Ltd.

До складу бізнес-одиниці «Україна» VimpelCom Ltd. входять два українських телекомунікаційних оператора – ПрАТ «Київстар» і «Beeline-Україна» (ЗАТ «Українські радіосистеми» і ТОВ «Голден Телеком»). Об’єднана база клієнтів складає понад 27 млн. осіб.

«Київстар» – оператор №1 на ринку мобільного зв'язку і мобільного інтернету, бренд в Україні. Мережа мобільного зв'язку ПрАТ «Київстар» є однією з найкращих у Європі і охоплює всі великі та малі міста України, а також понад 28 тис. сільських населених пунктів, усі основні національні й регіональні траси, більшість морських і річкових узбереж України. «Київстар» надає послуги EDGE/GPRS на всій території свого покриття, а також роумінгові послуги в 195 країнах на 5 континентах.

«Beeline-Україна» – досвідчений учасник ринку послуг фіксованого зв'язку для бізнесу та широкосмугового доступу на базі FTTB. Бізнес-одиниця «Україна» VimpelCom Ltd. надає телекомунікаційні послуги під брендами «Київстар», djuice та «Київстар Бізнес».

Місія «Київстар» – покращувати життя надаючи телекомунікаційні послуги найвищої якості.

За додатковою інформацією звертайтеся: [email protected] www.kyivstar.ua