У Києві відзначили Всесвітній День Здоров‘я

19 April, 2010, КиевPR&C

18 квітня з нагоди Всесвітнього Дня Здоров‘я тисячі киян та гостей міста отримали нагоду долучитися до поширення здорового способу життя та поринути в атмосферу розваг і спорту. Урочисті заходи, присвячені відзначенню Всесвітнього Дня Здоров‘я відбувалися на Контрактовій площі, а також вулиці Сагайдачного, де упродовж усього дня гості заходу мали змогу поспілкуватися з провідними спеціалістами у галузі медицини та перевірити своє здоров‘я за допомогою експрес-тестів.

Першим «вулицю здорового способу життя» відкрив заступник міністра охорони здоров‘я України Валерій Бідний. В урочистій атмосфері він перерізав стрічку і зазначив: «Від імені Міністерства охорони здоров'я України хочу висловити подяку усім небайдужим до здоров'я українців організаціям, зокрема, Всесвітній Організації Охорони Здоров'я, за активну участь в організації дійства. Я переконаний, що регулярне проведення таких заходів стане запорукою здоров‘я української нації».

У свою чергу Керівник бюро ВООЗ в Україні Ігор Поканевич повідомив: «Уже понад 1500 міст приєдналися до кампанії «1000 міст – 1000 життів» по всьому світі. Зокрема, в Україні, таких налічується вже понад півтора десятка. Сьогодні на вулиці Сагайдачного у Києві сотні мешканців змогли отримати цінні поради від медиків стосовно того як зміцнити власне здоров‘я, сотні дітей змогли побачити виступи однолітків у спортивних змаганнях, а всі бажаючі – перевірити здоров‘я за допомогою експрес-тестів. Це багато як для одного дня, але зовсім мало у масштабах цілої країни. Очевидно, що ми повинні прикладати максимум зусиль аби постійно нагадувати співгромадянам про ті виклики, які кидає урбанізація їхньому безцінному здоров'ю».

Відтак, Київ офіційно долучився до всесвітньої кампанії «1000 міст – 1000 життів», у рамках якої найбільші міста планети відкрили свої вулиці для проведення заходів покликаних зміцнити здоров‘я мешканців. Цього року у заходах взяли участь понад 20 неурядових організацій, що працюють у галузі популяризації здорового способу життя, боротьби зі СНІДом; представників спортивних організацій; зірок естради і шоу-бізнесу; представників місцевих органів влади тощо. Серед активних учасників: Київський міський центр здоров’я, Подільска районна державна адміністрація у м.Києві, Всеукраїнське лікарське товариство, Всеукраїнський центр фізичного виховання населення «Спорт для всіх», Дитячий фонд ООН в Україні (UNICEF), Міжнародний благодійний фонд «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні», Міжнародний благодійний фонд «Здоров‘я українського народу» та інші.