«Фокстрот» – експерт молодіжного Форуму «Дотик природи-2013»

21-23 жовтня 2013 року в Києві за підтримки торговельної мережі «Фокстрот. Техніка для дому» пройшов IV Всеукраїнський форум учнівської та студентської молоді «Дотик природи»

Форум щорічно проводить Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України. Цього року до Києва приїхали понад 200 учасників - студенти, учні, наукові керівники та викладачі вищих навчальних закладів із 24 областей України, АР Крим, Києва та Севастополя). Студенти та школярі старших класів презентували власні науково-дослідницькі роботи у формі стендового захисту за напрямком природничих наук у різних категоріях.

Партнером категорії «Екологія та проблеми довкілля» та членом журі змагання виступила торговельна мережа «Фокстрот. Техніка для дому», відзначивши роботи переможців.

У цій категорії 1 місце без жодних вагань членів журі посів Олег Лук'янов, вихованець Екологічного центру Рівненського міського Палацу дітей та молоді з темою «Велика вода малої річки». Проте, гідних робіт було так багато, що переможними стали відразу по 5 робіт у другому та третьому призовому місці. У своїх дослідженнях школярі описали проблеми сучасної упаковки та її зв'язок з природою; механізм дигресії південно-бережних парків Криму; роботу хвильової електростанції та інші непересічні проблеми українського довкілля.

Третє місце журі віддали юним дослідникам, які розглядали вирощення органічної продукції в умовах Міжгірського району Закарпаття; циклічності водного режиму Куяльницького лиману та її причини; дослідження гістолого-фізіологічних характеристик водних рослин та тощо.

- Надзвичайно харизматичні учасники продемонстрували, що Україна впевнено поліпшує якість природничої освіти та освоює інноваційний шлях розвитку, - поділилася враженнями Олена Милованова, член журі категорії «Екологія та проблеми довкілля», PR-менеджер торговельної мережі «Фокстрот. Техніка для дому». - Прикладний характер робіт показав іскру небайдужості юних громадян до екологічних проблем. На підтримку школярського ентузіазму та задля подальшого зміцнення ЭКОкультури ми вже у листопаді цього року ініціюємо всеукраїнський шкільний конкурс «ЕКОклас» за підтримки Національного еколого-натуралістичного центру МОН України. Чекайте анонсу й беріть участь у нашій ініціативі!

- Останнім часом бізнес стає дедалі активнішим в екологічних питаннях, наочним прикладом є «Фокстрот», який з 2009 року реалізує волонтерську програму «Зелений офіс», в магазинах своєї мережі запровадив біо-доброзичливі пакети і допомагатиме виховувати молодь через власний соціальний конкурс «ЕКОклас», - розповів Володимир Вербицький, директор НЕНЦ МОН України. - Синергія зусиль держави, бізнесу та громади є дуже ефективною.

Форум допоміг виявити та підтримати обдаровану студентську та учнівську молодь та підготувати майбутню наукову зміну. За підсумками заходу видано збірник тез, де можна ознайомитися із роботами талановитих учасників, що серцем доторкнулися до проблем довкілля.

Довідка:

З 2006 року Група компаній «Фокстрот», що володіє ТМ «Фокстрот. Техніка для дому, - підписант Глобального Договору ООН, напрямком якого є екологічна відповідальність бізнесу та його системна робота з мінімізації впливу на навколишнє середовище. У 2009 році ГК «Фокстрот» розробила власну корпоративну екологічну програму «Зелений офіс» з мінімізації впливу офісної діяльності на довкілля. У 2012 році ЭКОвідповідальність вийшла за межі офісів компанії: торговельна мережа «Фокстрот. Техніка для дому» замінила поліетиленові пакети на біопакети з добавкою TDPA. Розроблена та ефективно діє волонтерська програма з утилізації офісного паперу та батарейок. Ведеться широка пропаганда «Зеленого офісу» - за прикладом та підтримки ГКФ Інститут журналістики КНУ імені Шевченка запровадив власну екологічно-благодійну програму «Зелений Інститут».

Торговельна мережа ТМ «Фокстрот. Техніка для дому» - лідер* ринку України у сегменті роздрібних продажів електроніки та побутової техніки. Перший магазин торговельної мережі було відкрито у 1994 році, і станом на жовтень 2013 р. в Україні нараховується 229 супермаркетів ТМ «Фокстрот. Техніка для дому». Магазини представлені в 113 обласних та районних центрах України, при цьому їх загальна торговельна площа складає більше 309 000 кв. м. Згідно рейтингу, складеного аудиторською компанією Deloitte&Touche у 2012 році, торговельна мережа ТМ «Фокстрот. Техніка для дому» входить у число 500 найбільших компаній Центральної та Східної Європи.

* За даними GFK, 2012.